Mi a különbség az Inbound és Outbound Marketing között?

És melyikkel nyerhetsz több ügyfelet

Osszd meg másokkal is

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Az Inbound és Outbound (vagy tradícionális) marketing két alapvető fontosságú megközelítést jelölnek a marketingben. Meghatározzák a vásárlóidhoz való hozzáállásod és a velük való viszonyod. A továbbiakban azt fogom elmagyarázni melyik mit jelent, mi a különbség közöttük és mi az oka annak, hogy egyre több cég fordul az inbound stratégiák felé.

Inkább a videós tartalmakat kedveled? Görgess a lap aljára vagy nézd meg BiteSize Marketing sorozatom első részét.

Képek és design: Canva.com

Outbound marketng

Outbound vagy tradcionális marketing alatt azt a stratégiát értjük, amikor a cégek különböző csatornákon, nagy számú embernek hirdetik az üzenetüket azzal a céllal, hogy vásárlásra bírják őket.

Hogyan működik az outbound marketing

Hasonlóan működik, mint egy hangszóró: ugyanazt az üzenetet közvetíti mindenkinek és nem interaktív. Egyirányú kommunikációt jelent, amely megszakítja az éppen végzett tevékenységedet – gondolj csak egy reklámra a kedvenc videód közepén.  Ezen okokból ezt a stratégiát gyakran nevezik push (~tolni) vagy interruption (~félbeszakítani) marketingnek is. Ezen üzenetek legfőbb célja, hogy eladjanak neked valamit.

Hol találkozhatsz vele

Leggyakrabban az alábbi formákban találkozhatsz vele: TV reklámok, hirdetőtáblák, felugró online hirdetések (pop-up ad), telemarketing, szakmai kiállítások, magazin vagy újsághirdetések.

BiteSize, bite-size, snackable, marketing, marketing tips, basics of marketing
 

Inbound marketng

Másrészről, az inbound marketing egy technika, amely során tartalommarketing, közösségi média, keresőoptimalizálás és közösségi média segítségével vonzol magadhoz látogatókat.

Inbound marketing akcióban

A mágnes elvét követi, azaz magához vonzza a potenciális vásárlókat és kétirányú, interaktív kommunikációt igényel. A mögöttes gondolat az, hogy a márkád azáltal válik ismerté és megbízhatóvá, hogy oktató jellegű tartalmakat kínál – többségében ingyen – és valós megoldást kínál a vásárló problémájára. Ennek eredményeképp a lehetséges vásárlóid önként és érdeklődve jönnek hozzád.

Az 5 perc angol egy kiváló magyar példa – én magam is feliratkozója voltam a hírlevélnek – hiszen az oldal azáltal nőtte ki magát és virágzik most is, hogy számtalan hasznos anyagot kínál a tanulni vágyóknak ingyen, amellett, hogy fizetős szolgáltatásait népszerűsíti oldalán.

Az inbound marketing formái

Leggyakrabban ez a kövezkezőképp találkozhatsz vele: blog posztok, hasznos letölthető anyagok, oktató videók – weboldalba ágyazva vagy YouTubeon. A feliratkozáson alapuló hírlevelek szintén ebbe a kapegóriába tartoznak, hiszen önként iratkozunk fel rájuk. Közösségi média erőfeszítéseid, a keresőoptimalizálás és a PPC (kattintáson alapuló) hirdetések is ide tartoznak.

BiteSize, bite-size, snackable, marketing, marketing tips, basics of marketing
Az infografika Canva.com használatával készült.
 

A végső összecsapás: Outbound vs Inbound

Ahogy a bevezetőben említettem manapság a legtöbb cég, főleg Európa nyugati felén és az USA-ban inkább az inkább az inbound stratégiákra fókuszál. Ennek több oka is van, de alább kiemeltem a három legjelentősebbet:

  • Az inbound marketing olcsóbb a tradícionális marketingnél
  • A generált leadek* jobb minőségűek
  • Hosszú távon is megbízható, hiszen a márkahűség növelésével a jövőbeli megrendeléseket is tüzeli
*Egyszerűen fogalmazva a marketingben leadnek nevezünk egy személyt, aki érdeklődik a terméked vagy szolgáltatásod iránt, azaz a következő vásárlód lehet, amennyiben végimegy az értékesítési tölcséreden. Olvass többet a témáról itt.
 

Kapcsolódó BiteSize Marketing rész

Play Video

Tetszett ez a cikk? Oszd meg egy barátoddal!

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Reka Veszeli, marketing tips, marketing, branding, social media, free guides, marketing downloadables, blog, podcast

Szia, Réka vagyok.

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy bevezesselek a marketing rejtelmeibe. Az a célom, hogy segtsek fejleszteni a vállalkozásod és növeljem a vásárlóid számát.

BiteSize Marketing, marketing tipp, marketing video

Iratkozz fel, hogy azonnal hozzáférj az ingyenes segédanyagaimhoz

Osszd meg egy baráttal!

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin